Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaManşet HaberIVECO'dan Türkiye’nin milli kadın motosiklet yarışçısına destek

IVECO’dan Türkiye’nin milli kadın motosiklet yarışçısına destek

İlayda’ya verdikleri destek ile ilgili konuşan IVECO Türkiye Genel Müdürü Hakkı Işınak, ‘’İlayda’nın hikayesi bizleri oldukça etkiledi. Henüz 19 yaşındayken ülkemizi bu spor dalında Avrupa ve dünyaya kabul ettirmek için sarfettiği çabanın kıymeti ölçülemez. Sporcumuz katılacağı yarışlara motorunu kolaylıkla götürebilsin diye kendisine IVECO Daily Hi-Matic Panelvan’ımızdan temin ettik" dedi.

Hafif, orta ve ağır ticari araç üreticisi IVECO, Türkiye’nin tek milli kadın motosiklet yarışçısı İlayda Yağmur Yılmaz’ın destekçisi oldu.

Global taşımacılık alanında öne çıkan hafif, orta ve ağır ticari araç üreticisi IVECO, Türkiye’nin tek milli kadın motosiklet yarışçısı İlayda Yağmur Yılmaz’ın destekçisi oldu. IVECO, İlayda’nın Avrupa ve dünya motosiklet yarışlarında ülkemizi temsil etmesine katkı sağlarken kadınların yaşam mücadelesine dikkat çekecek.Spora ve sporcuya önem veren IVECO, bu desteğiyle, kadınların yanında olduğunu, toplumsal iyiliğe, olan inancını da gösterecek.

İlayda yarışta kullanacağı motosikleti, yine kendisinin kullanacağı tam otomatik şanzımana sahip IVECO Daily Hi-Matic Panelvan ile taşıyacak. Çok yönlü kullanıma imkan tanıyan ağır yük taşıyabilen ama kendi hafif olan Daily Hi-Matic, İlayda için spor karavana dönüştürülüyor. Özellikleri saymakla bitmeyen Daily Hi-Matic’in İlayda için yapılan özel tasarımı bittiğinde panelvan, ofis, yaşamalanı ve motorsiklet garajı olarak kullanılabilecek. İlayda’nın bugüne kadar yarışlarda elde ettiği başarının başlangıç öyküsü de çok etkileyici. İlayda motosiklet ile 19 yaşında tanışmış, kelimenin tam anlamıyla bir tutku hissetmiş. İlk yarışına 21 yaşında katılan İlayda şimdi  32 yaşında ve motosiklet,  O’nun yaşam biçimi olmuş.

Ülkemizde hiç kadın motosiklet yarışçısı olmadığı düşünülürse İlayda’nın çabasının ne kadar değerli  olduğu da öne çıkıyor.  İlayda motosiklet dünyasına kendini kabul ettirmek için çok emek harcamış ve başarılı olmuş bir isim. Şimdi bu alandaki tek milli kadın motosiklet sporcumuz.

İlayda tutkusunun peşinden giderken, tüm kazancını motosiklet yarışlarına  ve bu alandaki eğitim çalışmalarına  harcıyor. İlayda’nın hedefi ve hayalleri; ülkemizde kadın motosiklet yarışçılarının çoğalması, kadınların bu spora ilgi duyması yönünde. Bu amaçla  onlara iyi bir örnek olmak ve öncülük yapmak istiyor.

‘’BU SPOR DALINDA ÜLKEMİZİN GÖZ BEBEĞİ’’

İlayda’ya verdikleri destek ile ilgili konuşan IVECO Türkiye Genel Müdürü Hakkı Işınak, ‘’İlayda’nın hikayesi bizleri oldukça etkiledi. Henüz 19 yaşındayken ülkemizi bu spor dalında Avrupa ve dünyaya kabul ettirmek için sarfettiği çabanın kıymeti ölçülemez. Sporcumuz katılacağı yarışlara motorunu kolaylıkla götürebilsin diye kendisine IVECO Daily Hi-Matic Panelvan’ımızdan temin ettik. Ülkemizi bu yarışlarda temsil etmek o kadar da kolay ve ucuz değil. İlayda gibi sporcuların kendi imkanlarına ek olarak bizim gibi sporsever markaların desteği çok önemli. Biz de kendi planlamalarımızın izin verdiği  ölçüde, katılacağı tüm yarışlarda İlayda’yı desteklemeye devam etmek istiyoruz. İlayda’nın 2023 yılı ilk yarışı 30 Nisan’da İtalya’da gerçekleşecek. Heyecanla bekliyor ve kendisine şimdiden başarılar diliyoruz’’ diyerek konu hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER