Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaEkonomi GündemiING Türkiye'den tüzel müşterilerine yeni iş kredisi

ING Türkiye’den tüzel müşterilerine yeni iş kredisi

Sürdürülebilir ve sorumlu bankacılık temelleri üzerine inşa edilen iş modeli ile sürdürülebilirliğe öncelik veren ING Türkiye, tüzel müşterilerine yönelik avantajlı Sürdürülebilir İş Kredisi geliştirdi.

Bu kapsamda, belirlenen sürdürülebilirlik kriterlerini sağlayan ticari işletmeler, taksitli ticari kredi ve spot krediler için cazip kredi oranlarından faydalanabiliyor. ING, aynı zamanda sürdürülebilirlik odaklı etkinlikler ile bu alandaki farkındalığı da artırmayı hedefliyor. ING Türkiye Tüzel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Öcal Ağar, “Sürdürülebilirlik alanında öncü uygulamalar yürüten ING Grubu’nun parçası olan ING Türkiye olarak, uluslararası deneyimini ülkemize aktarmak ve Türkiye’de bu alandaki dönüştürücü güç olmak için kesintisiz çalışıyoruz. Sürdürülebilirliğe öncelik vermeye ve sürdürülebilirlik temalı yeni ürünler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Sürdürülebilir ve sorumlu bankacılık temelleri üzerine inşa edilen iş modeli ile ekonomik, çevresel ve toplumsal sürdürülebilirliğe öncelik veren ING Türkiye, Tüzel Bankacılık müşterilerine yönelik program hayata geçirdi. ING Grubu ile birlikte yürütülen program kapsamında, ING müşterilerine avantajlı Sürdürülebilir İş Kredisi sunulacak ve sürdürülebilirlik odaklı etkinlikler ile bu alandaki farkındalık artırılacak.

Ticari işletmeler, taksitli ticari kredi ve spot krediler için cazip kredi oranlarından faydalanabilecek

ING müşterisi olan ticari işletmeler, taksitli ticari kredi ve spot krediler için cazip kredi oranlarından faydalanabiliyor. Sürdürülebilir İş Kredisi’nden faydalanabilmek için ise Birleşmiş Milletler’in açıkladığı sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda belirlenen kriterlerin sağlanması ve gerçekleştirilen çalışmalara yönelik sertifika ve belgelerin sunulması gerekiyor. Kriterlerin kapsamı ve belge sunulması gereken alanlar ise şöyle sıralanıyor: Cinsiyet eşitliği, ekonomik ve temiz enerji (Yenilenebilir Enerji Üretimi / Enerji Verimliliği), çevre kirliliğin önlenmesi ve kontrolü, temiz taşımacılık, sürdürülebilir su ve atık su yönetimi, eko verimli ve/veya döngüsel ekonomi uyarlamalı ürünler, üretim teknolojileri ve süreçleri. Gerekli dokümanlar hakkında ING Türkiye Tüzel Bankacılık şubeleri ve müşteri temsilcilerinden detaylı bilgi alınabiliyor. ING Türkiye, yürütülen program kapsamında ayrıca, Tüzel Bankacılık müşterileri için düzenleyeceği etkinlikler ile sürdürülebilirlik alanında farkındalık yaratacak.

Öcal Ağar: Sürdürülebilirliğe katkı sağlamak isteyen müşterilerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz.

Bankacılık sektörünün dönüştürücü gücüne inandıklarını belirten ING Türkiye Tüzel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Öcal Ağar, “ING olarak sürdürülebilirliği tüm iş yapış biçimimize yön veren bir anlayış olarak görüyoruz. Sürdürülebilirlik alanında öncü uygulamalar yürüten ING Grubu’nun parçası olan ING Türkiye olarak, uluslararası deneyimini ülkemize aktarmak ve Türkiye’de bu alandaki dönüştürücü güç olmak için kesintisiz çalışıyoruz. Sürdürülebilir bir dünya hedefinde kolektif bir bakış açısının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda avantajlı kredilerimizle müşterilerimizi finansal olarak desteklerken, bir yandan da etkinliklerimiz ile bu alanda farkındalığı artırarak sürdürülebilirliğe katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilirliğe öncelik vermeye, sürdürülebilirliğe katkı sağlamak isteyen müşterilerimizi desteklemeye ve sürdürülebilirlik temalı ürünler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER