Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaOTOMOTİVİnci Holding 3 iştirakiyle 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında

İnci Holding 3 iştirakiyle 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında

İnci Holding’in 3 iştiraki, İstanbul Sanayi Odasının hazırladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması”nda, bu yıl da ilk 500 şirket arasında yer aldı. Maxion İnci’nin 153. sırada bulunduğu listede, İnci GS Yuasa 194., Maxion Jantaş ise 338. oldu. Maxion Jantaş 63 sıra, İnci GS Yuasa ise 6 sıra yükselerek büyük bir başarıya imza attı.

İstanbul Sanayi Odası‘nın (İSO) 1968 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirdiği ve sektör için en değerli verileri oluşturan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu‘ araştırmasının bu yılki sonuçları açıklandı. Türkiye’nin köklü kuruluşlarından İnci Holding, İSO 500 listesinde üç şirketiyle yer almanın gururunu bir kez daha yaşadı. Türkiye’nin binek ve hafif ticari araç sac ve alüminyum jant üretim lideri Maxion İnci 153. sırada, akü sektörünün teknoloji lideri İnci GS Yuasa ise sektöründe yükselen tek firma ve üretimden satışlarda en fazla büyüyen akü firması olarak geçen seneye göre 6 sıra yükselip 194. sırada yer alarak ilk 200 arasındaki yerlerini korudular. Ağır ve ticari araç sac jant üreticisi ve sektör lideri Maxion Jantaş ise 63 sıra yükselerek 338. oldu.

İnci Holding CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Şafak Ozan, araştırmanın sonuçlarına ilişkin şunları söyledi: “İnci Holding olarak, 16 yıldır İSO 500 listesinde yer alarak gösterdiğimiz başarıyı her yıl biraz daha ileriye taşımanın gururunu yaşıyoruz. Bugün İnci Holding çatısı altında 10 şirketimiz, 9 fabrikamız ve 3 bin çalışanımızla ağırlıklı olarak otomotiv tedarik sanayinin önemli bir oyuncusu, sektöründe dünya devi şirketlerin güvenilir ortağıyız. Toplam üretimimizin yüzde 60’ını dünyanın 100’den fazla ülkesine ihraç ediyoruz. ‘70 yıllık hikayemizle, geleceğe değer katıyoruz’ söylemimizin ışığında, daima yaptığımız işi daha yeni ve daha iyi yapmanın yollarını arıyor; ülkemizi kalkındırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Ekip olarak Türkiye ekonomisine, istihdamına ve ihracatına katkı sağlamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER