Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaGÜNCELHavaş, Zagreb Havalimanı’nda yer hizmetleri şirketini satın aldı

Havaş, Zagreb Havalimanı’nda yer hizmetleri şirketini satın aldı

Yer hizmetleri alanında Türkiye’nin en köklü markası olan Havaş, Zagreb Havalimanı’nda faaliyet gösteren MZLZ Ground Handling Services şirketini satın aldı. Zagreb, Havaş’ın portföyündeki 31. havalimanı oldu.

  • TAV Havalimanları’nın iştiraki Havaş, Hırvatistan’ın başkent havalimanı Zagreb’de hizmet vermeye başladı. Türkiye’de 29 havalimanında faaliyet gösteren Havaş, yurt dışında Letonya Riga’nın ardından Zagreb Havalimanı’nı da portföyüne ekledi.

Havaş, Zagreb Havalimanı’nda yolcu, ramp, temsil ve gözetim, uçuş operasyon, yük kontrol ve iletişim hizmetlerinin yanı sıra kargo ve posta hizmetlerini devraldı.

Mete Erna…

Havaş Genel Müdürü S. Mete Erna, “Faaliyetlerimizi yenilikçi çözümlerle sürekli geliştirmeye ve havayolu iş birliklerimize en iyi hizmeti vermeye odaklanıyoruz. Turquality programının da üyesi olarak Türkiye’de edindiğimiz bilgi birikimiyle yurt dışında büyümek üzere fırsatları değerlendiriyoruz. Adriyatik’te önemli bir turizm destinasyonu olan Zagreb Havalimanı’na 30’a yakın havayolu düzenli olarak sefer gerçekleştiriyor. Kargo ve genel havacılık trafiği de olan havalimanında yer hizmetleri servis sağlayıcısı olarak tüm süreçleri yürüteceğiz. Operasyonlarımızın verimliliğini daha da arttırıp yer hizmetleri yatırımlarımızı sürdürerek havayollarının tercih edilen iş ortağı olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Soldan Sağa:Mete Erna,HAVAŞ GM; Kürşad Koçak, TAV Havalimanları COO; Hüseyin Bahadır Bedir, TAV ZAGREB GM; David Gabelica, MZLZ CEO; Nicolas Duthilleul, MZLZ COO…

Havaş Zagreb’de yaklaşık 500 çalışan ile 176 motorlu ve 346 çekerli ekipmandan oluşan makine parkıyla hizmet verecek. Zagreb istasyonu Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) ISAGO sertifikasyonuna sahip. Zagreb Havalimanı 2019’da 3 milyon 435 bin yolcuya ve 45 bin 61 uçuşa, yaklaşık 13 bin ton kargoya hizmet verdi. Pandemi nedeniyle getirilen seyahat kısıtlamaları dolayısıyla 2021’de havalimanının yolcu trafiği 2019’un yüzde 41’i seviyesinde gerçekleşti.

TAV Havalimanları’nın içinde yer aldığı konsorsiyum Zagreb Havalimanı’nın 2042’ye kadar işletme hakkına sahip bulunuyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER