Salı, Nisan 23, 2024
Ana SayfaGÜNCELGEFCO 2020 Mali Raporu’nu açıkladı

GEFCO 2020 Mali Raporu’nu açıkladı

Bitmiş Araç Lojistiği (FVL) dedahil olmak üzere otomotiv lojistiği tedariğinde Avrupa lideri olan ve multimodal tedarik zincirinde küresel pazarda ilk 10’da yer alan GEFCO, 31 Aralık 2020’de sona eren 2020’nin 12 aylık mali sonuçlarını açıkladı.

  • 3,8 milyar avro ciro ile 2019 mali yılına göre yüzde 19,7 düşüş kaydedildi (Bir önceki dönemle aynı operasyonlarda yüzde 17,3 azalma).
  • Faiz ve vergi öncesi kâr marjı hafif bir düşüşle yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. (2019’da yüzde 4,3).
  • Kaydadeğer faaliyet kârlılığı ve sıkı işletme sermayesi yönetimi sayesinde sağlıklı bir finansal pozisyon sağlandı.
  • Pazar Müşterileri portföyü, sözleşme uzatmaları ve yeni anlaşmalarla zenginleşti.
  • Elektrikli araç lojistiğine stratejik yatırımlar yapıldı ve kullanımdaki araçların yönetimi için çözümler geliştirildi.

GEFCO Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal mali sonuçlarla ile ilgili şunları söyledi: “Özellikle yılın ilk yarısında COVID-19 salgınının işimiz üzerindeki olumsuz etkisine rağmen sahip olduğu dayanıklılığı gösteren GEFCO’nun 2020 sonuçlarından gurur duyuyorum. Küresel bir multimodal tedarik zinciri uzmanı ve Avrupa’da lider otomotiv lojistiği tedarikçisi olarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için bütün imkanlarımızı seferber ederken, maliyet kalemlerimizi de kontrol edebildik. Gelirlerimiz Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında küresel ticarette yaşanan büyük çaplı aksamalar doğrultusunda düşüş yaşadı, ancak 2020’nin ikinci yarısında faaliyetlerimizi müşterilerimizin üretimi yükseltme programlarına uygun olarak artırmayı başardık. GEFCO’nun geniş otomotiv ve endüstriyel müşteri portföyü sayesinde, bu zor şartlar altında bile sağlam bir faaliyet kâr marjı sürdürme becerimizden oldukça memnunuz.

Her zaman işbirliği ve anlayış ruhu içinde çalışarak, en eski müşterimiz Groupe PSA da dahil olmak üzere otomotiv müşterilerimizin tedarik zincirlerini sürdürmeleri için çözümler bulmalarına yardımcı olmaya devam ettik. Otomotiv dışı müşterilerimiz için ise çeşitlendirmeye gittik ve multimodal lojistik çözümlerimizi değişen ihtiyaçları karşılayacak şekilde uyarladık. Hava ve Karayolu Time Critical çözümlerimiz sayesinde sağlık hizmetleri, hızlı tüketim ürünleri ve elektronik endüstrilerindeki müşterilerimizden büyük talep gördük ve tüm güçlükleri aşmayı başardık. 2021’de ise, dünya çapındaki çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliğine büyük önem göstererek, sınıfının en iyisi tedarik zinciri çözümleri sağlamaya odaklanmaya devam edeceğiz.”

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER