Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaDÜNYA GÜNDEMİFed Beklentileri, Elon Musk, Kripto paralar ve karşıt senatörler etkisi

Fed Beklentileri, Elon Musk, Kripto paralar ve karşıt senatörler etkisi

Kripto paralar da ‘bekle-gör’ havasında olsa da dün Elon Musk’ın Tesla ve bazı ürünlerinin Dogecoin ile satışının yapılacağını açıklaması piyasada dip havası oluşturdu.

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü kripto varlık yatırımlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede şu sözlere yer verdi: “Bugün sona erecek FOMC toplantısı öncesinde piyasa öncesinden de taşıdığı Omicron endişeleri ile risk iştahı zayıf seyrediyor. Fed’in ultra gevşek varlık alımlarını geçen ay 15 milyar dolar kısmasının ardından bu meblağın 30 milyar dolara çıkartılarak programın mart ayında bitirilmesi bekleniyor. Bugün üyelerin beklentilerinin yer aldığı projeksiyonda ise yıl içinde kaç faiz artışı yapılabileceği de yer alacak ve piyasalar yeni faiz aralığı beklentileri ile yeniden şekillenecek.

Elon Musk’ın tweeti

Kripto paralar da bu ‘bekle-gör’ havasında olsa da dün Elon Musk’ın tweetinde Tesla ve bazı ürünlerinin Dogecoin ile satışının yapılacağını açıklaması piyasada dip havası oluşturdu. Zira Fed’in beklentiler ötesinde şahinleşmesi gerçekleşmediği sürece Bitcoin 200 günlük ortalamasının geçtiği 47.000$ seviyelerinde tutunma sağlayabilir ve yeni bir hareketle 52.000$ bölgesine gitmesi beklenebilir.

‘Yeni fantezi ekonomisi’

Bu açıdan 42.000$ en katı desteğimiz olmakla birlikte 45.000$ bölgesinde de ara desteğimiz bulunuyor. Bu rakamlarda Bitcoin’i manşet olarak alırsak satıcılar daha da kuvvetleniyor. Senatörler dün gerçekleştirdiği Stablecoinleri düzenleme konulu oturumunda kripto paralara ve stablecoinlere bakış açılarını yansıttılar. Bir çok senatörün karşıt durduğu piyasa ‘yeni fantezi ekonomisi’ ya da ‘2008 öncesi türev piyasalara’ benzetildi. Şimdilik regülasyonlar konusunda net bir adım atılmasa da Temsilciler Meclisi ile Senatörlerin bakış açılarında zıtlıklar yer aldı.”

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER