Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaDENİZCİLİKExpomaritt Exposhipping İstanbul,Viaport Marina Tuzla’da

Expomaritt Exposhipping İstanbul,Viaport Marina Tuzla’da

Denizcilik sektörünün uluslararası buluşması Expomaritt Exposhipping İstanbul Viaport Marina Tuzla’da 16’ncı kez ziyarete açılıyor.

Fuara bu yıl, 37 ülkeden 180 firma ve 600 marka katılıyor. 2021 yılında Türk sahipli denizcilik filosunu uzun bir aradan sonra kayda değer şekilde büyüten sektör, Expomaritt Exposhipping İstanbul’la büyük anlaşmalara ve yeni işbirliklerine imza atarak ihracat hedeflerine ulaşmaya ve 2022 yılına karlı yeni bir başlangıç yapmaya odaklandı.

Ulusal ve uluslararası denizcilik sektörünün tüm lider kurum ve kuruluşları tarafından desteklenen sektörün tek fuarı olan Exposhipping İstanbul, 16. Uluslararası Denizcilik Fuar & Konferansı’na sayılı saatler kaldı. Sektör, 30 Kasım – 03 Aralık 2021 tarihlerinde Viaport Marina Tuzla’da gerçekleştirilecek Expomaritt Exposhipping İstanbul’da uluslararası pazarlarla buluşmak için sabırsızlanıyor.

Exposhipping Expomaritt İstanbul, 30 Kasım tarihinde devlet erkanı temsilcileri, IMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Informa Turkey Genel Müdürü Atilla Marangozoğlu, sektör temsilcileri ve profesyonellerinin katıldığı resmi açılış töreni ile ziyarete açılacak. Fuarda, ulusal ve uluslararası gemi ve yat inşa, yan sanayi, bakım, onarım ve gemi geri dönüşüm, gemi ekipman, mekanik ve yardımcı donanım, lojistik, liman işletme, gemi donatım ve savunma sanayi firmalarının son teknoloji ürünleri sergilenecek ve tanıtılacak.

Exposhipping Expomaritt İstanbul Fuar Direktörü Esin Aslıhan Göksel

Denizcilik sektörünün en büyük oyuncuları Exposhipping Expomaritt İstanbul’da
IMEAK Deniz Ticaret Odası adına Informa Markets tarafından düzenlenen fuarla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandıüını belirten Exposhipping Expomaritt İstanbul Fuar Direktörü Esin Aslıhan Göksel, “Odağımıza ihracatı aldık ve sektörü denizcilik sektörünün en büyük oyuncuları ile İstanbul’da buluşturmaya hazırız. Bu yıl pandemi koşullarına rağmen 37 ülkeden 180 firma ve 600 markayı Expomaritt Exposhipping İstanbul’da ağırlıyoruz.

Denizcilik sektörünün inşadan bakım ve onarıma, yan sanayiden lojistike kadar tüm alt sektörleriyle çok hareketli olduğu bu dönemde uluslararası pazarların kapısını sonuna kadar açan Exposhipping Expomaritt İstanbul’u düzenliyor olmanın heyecanı içindeyiz. Almanya, İngiltere, Danimarka, Norveç, Hollanda, AB, Çin, Güney Kore, İtalya ve İspanya gibi sektörün önemli pazarlarından katılımcılarımız var. Viaport Marina Tuzla’da yapılan fuarımızın konumu sayesinde ziyaretçilerimize her yıl olduğu gibi fuar alanı dışında tersane ziyaretleri düzenleyerek Türk Gemi İnşa Sanayi’nin üretim gücü ve kalitesini sahada deneyimleme fırsatı da sunuyoruz”dedi.

En yeni teknolojik gelişmeler ve ürünler Marine Talks’ta konuşulacak

Exposhipping İstanbul, 16. Uluslararası Denizcilik Fuar & Konferansı, denizcilik sektörünün ufkunu genişletecek etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Fuar katılımcıları ve alanında uzman konukların sunumları ile “Marine Talks” sahnesinde sektöre dair son teknolojik gelişmeler ile yeni ürün ve markalar tanıtılacak. Fuarın ilk günü 30 Kasım’da AVS Global tarafından düzenlenen konferansa Başkan Abdülvahit Şimşek, Catering Müdürü Sevda Güler, Küresel Tedarik Müdürü Mükremin İnan ve Kalite Güvence Müdürü Sevinç İgar Nas, konuşmacı olarak katılacak. Etkinlikte, provizyon yönetimi ve catering, global gemi ikmal ve teknik mağaza yönetimi ile kalite yönetimi başlıkları ele alınacak. Aynı gün Optimarin Türkiye Satış Müdürü Ufuk Işıksal da “Güvenilir ve Kolay Balast Suyu Arıtma Sistemi” başlıklı sunum gerçekleştirecek.

İkinci günün ana teması; denizcilikte fırsatlar

Fuarın ikinci günü 01 Aralık’ta Marine Talks’ta yoğun bir program Exposhipping Expomaritt İstanbul katılımcı ve ziyaretçilerini bekliyor. Öğleden önce Youngship Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Oğiş, “P&I Perspektifi Altında Dekarbonizason”, Milestone Gemi İşletmeciliği ve Acenteliği Filo Yöneticisi Kerem Ersoy, “Gemi İşletmeciliğinde Milestone” başlıklı konuşmalarını yapacaklar. Öğleden sonraki oturumlarda Yaf Diesel Spare Parts & Engineering Proje Satış Müdürü Mert Serdar Koç, “BSKY-Dünyadaki Tek Filtresiz UV Tip BWTS”, Gedik Kaynak adına Metalurji ve Malzeme Mühendisi Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, “Gemi İnşaasında Kaynak Mühendisliğinin Yeri” başlıklı konferanslar verecekler. Ekol Denizcilik tarafından düzenlenen “Üç Tarafı Deniz Dört Tarafı Fırsat Eşitliği” etkinliğinde Kurum Müdürü Mutlu Arslan, Akademiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emel Hayretdağ, Eğitim Koordinatörü Özkan Kaya ve İnsan Kaynakları Müdürü Murat Bingül, konuşmacı olarak yer alacaklar.

İklim değişikliğinin denizcilik sektörüne etkileri gündeme taşınacak

Marine Talks’ın son günü 2 Aralık’ta Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum sürecinde önem kazanan konulara dair etkinlikler yer alıyor. Öğleden sonra gerçekleşecek Ortech Marine Genel Müdürü Ömür Karataş’ın “Yakın Geleceğin Deniz Yakıtları” ile TMMOB Gemimo Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yaşar Canca’nın “Paris İklim Değişikliği Anlaşmasının Denizciliğe ve Deniz Mühendisliğine Etkileri” başlıklı konferansları ile Marine Talks etkinliği sona erecek.

Denizci Kadınlar WİSTA Turkey etkinliğinde buluşacak

Fuarın üçüncü gününde WISTA Turkey, denizcilik sektöründe çalışan kadınları “Denizci Kadınlar Kahvaltısı” organizasyonunda bir araya getirecek. Bu etkinliklerin yanı sıra, Exposhipping Expomaritt İstanbul katılımcı firmaları da fuar boyunca gerçekleştirecekleri etkinlikler ile ziyaretçiler çok renkli ve hareketli bir fuar deneyimi yaşatacaklar. EOS Group, Sapi Turkey, Bulutlu Marine, Jotun Boya, YAF Diesel, Nippon Paint Marine, Onursan Gemi, İlkfer Group stantlarında etkinlikler gerçekleştirecek firmalar arasında yer alıyor. Sektöre dair en son teknolojik gelişmeler ise fuar alanındaki İnovasyon Pavilyonu’nda sergilenecek.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER