Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaLojistik Gündemie-ticarette yıl sonu hareketliliği...

e-ticarette yıl sonu hareketliliği…

Önce kasım ayı ve sonrasında yıl sonu kampanyalarının başlamasıyla, perakende ve lojistik sektörü hareketli bir dönem geçiriyor. Pandemi ile kazandığı ivmeyi önümüzdeki yıl da sürdürmesi öngörülen e-ihracat sektörünün özellikle kasım ayı ve yıl sonu kampanyalarıyla 2 milyar 500 milyon dolar hacme ulaşması bekleniyor.

  • Dijital lojistik hizmetleri sunan Navlungo kasım ayında 107 bin teklif verdi. 2021 yılda 1.5 milyon teklif veren Navlungo aracılığıyla firmalar Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere İngiltere ve Kanada’ya yoğun ürün gönderimi gerçekleştirdi.


Kasım ayında düzenlenen kampanyalarla e-ticaret ve e-ihracat sektöründe yeni rekorlara imza attı. E-ihracat sektörünün özellikle kasım ayı ve yıl sonu kampanyalarıyla 2 milyar 500 milyon TL hacme ulaşacağı öngörülüyor. Teknoloji temelli lojistik operasyon merkezi olarak hizmet veren Navlungo için de oldukça yoğun geçti. Perakende ihracatının en yoğun yaşandığı kasım ayındaki kampanya döneminde Türkiye’nin ilk dijital lojistik firması Navlungo, 107 bin teklif verdi.

Online ve fiziksel satışlar yüzde 100 arttı

Büyük bir ivme yakalayan e-ihracat sektörünün lojistik sektörüne de ciddi katkı sağladığına değinen Navlungo Kurucu Ortağı İsa Korkmaz ‘‘Kasım ayında tüm dünyada ve Türkiye’de öne çıkan Alışverişte Bekarlar Günü, Kara Cuma, Siber Pazartesi ve yeni yıl alışverişleri nedeniyle perakende sektöründe büyük bir hareketlilik yaşandı. Kampanya dönemlerinde online ve fiziksel satışların yüzde 100 arttığını söyleyebiliriz. Bu artışın da etkisiyle e-ticaret sektörünün yıl sonunda işlem hacminin 400 milyar TL’yi rahatlıkla geçeceğini öngörüyoruz.

Özellikle e-ticaret pazaryerleri üzerinden yapılan yurt içi ve yurt dışı satışlarla beraber sektörün yaşadığı bu ivme tüm paydaşlarına olduğu gibi e-ihracat ile birlikte lojistik sektörüne de büyük bir katkı sağlıyor. Pazaryerleri aracılığıyla ürünlerini yurt dışına satan girişimcilerin özellikle kampanya döneminde satış oranları yüzde 80 arttı ve bunun lojistik sektörüne olan etkisi yüzde 120 olarak gerçekleşti” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER