Salı, Nisan 23, 2024
Ana SayfaGÜNCELe-POWER ile şarj etmeyi düşünmeden elektrikli sürüş

e-POWER ile şarj etmeyi düşünmeden elektrikli sürüş

2022 yılının ikinci yarısında tanıtılması beklenen yeni Qashqai e-POWER, Nissan’ın benzersiz e-POWER sürüş sistemiyle donatılan Avrupa’daki ilk modeli olacak.

  • Nissan’a özel ve şirketin Intelligent Mobility stratejisinin önemli bir bileşeni olan e-POWER sistemi, günlük sürüşü hem keyifli hem de verimli hale getirerek elektrifikasyona benzersiz bir yaklaşım getiriyor.

e-POWER sisteminin Nissan’ın elektrifikasyon stratejisinde önemli bir kilometre taşı olduğunu belirten Nissan AMIEO Bölge Başkanı Guillaume Cartier e-POWER sürüş deneyimiyle ilgili olarak şunları dile getirdi: “Yeni Qashqai’de yenilikçi e-POWER sisteminin kullanılması, Nissan’ın öncü ruhunu crossover segmentine taşıyor. Nissan kullanıcıları, şarj etmeyi düşünmeden elektrikli araç sürüş deneyimini çok sevecekler.”

Neden e-POWER?

Nissan’ın gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre, Avrupalı crossover kullanıcıları zamanlarının %70’inden fazlasını şehir içinde araç kullanarak geçiriyorlar. Araştırma ayrıca tüketicilerin araç seçimlerinde çevreye duyarlı olmak için sürüş keyfinden ödün vermek zorunda hissettiklerini de ortaya koyuyor.

Nissan, özellikle Avrupa tüketicilerinin bu ihtiyaçlarına yönelik olarak e-POWER sistemini geliştirdi. Nissan’ın gelişmiş akü ve motor teknolojisi ile yenilikçi değişken sıkıştırma oranlı içten yanmalı motor konularındaki uzmanlığının bir ürünü olan e-POWER, sürüş keyfinden ödün vermeden optimum yakıt verimliliği sunuyor.

Bu nedenle e-POWER, elektrikli aracını şarj etmek için zaman ayıramayan veya ayırmak istemeyen, ancak şehir içinde uzun süre araç kullanmak zorunda kalanlar için elektrikli araca geçişte ideal bir teknoloji olarak tanımlanıyor.

%100 elektrik gücü

e-POWER sistemi, değişken sıkıştırma oranlı 1.5 litrelik üç silindirli turbo şarjlı 156 hp benzinli motor, jeneratör, invertör ve Nissan’ın elektrikli araçlarındakine benzer boyut ve güç çıkışına sahip 140 kW güç üreten elektrik motorundan oluşuyor. e-POWER, elektrik motorunun tekerlekler için tek güç kaynağı olması ve dolayısıyla anlık ve doğrusal tepki vermesiyle benzerlerinden ayrışıyor. Böylece e-POWER, sürücülerin hibrit otomobil kullanma deneyiminde karşı karşıya kaldıkları eksiklikleri ortadan kaldırıyor ve daha keyifli bir sürüş karakteri sunuyor. Yeni Qashqai’nin benzersiz e-POWER sistemi bu özellikleri ile şarj etmeye gerek kalmadan %100 elektrikli bir sürüş deneyimi sunuyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER