Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaLojistik RehberiDijital dönüşüm yolculuğunda Alışan Lojistik-Microsoft iş birliği

Dijital dönüşüm yolculuğunda Alışan Lojistik-Microsoft iş birliği

ihtiyaca özel lojistik çözümler geliştiren ve ağırlıklı olarak proje bazlı çalışan Alışan Lojistik, dijital dönüşüm yolculuğuna Microsoft iş birliği ile devam edecek.

Kurulduğu 1985 yılından bu yana başta uluslararası nakliye olmak üzere, depo ve antrepo hizmetleri, likit enerji taşımacılığı, entegre lojistik servis sağlayıcılığı gibi pek çok operasyon yürüten; sektörde “kontrat lojistiği” diye de ifade edilen entegre lojistik hizmetleriyle, müşteri taleplerini A’dan Z’ye kurgulayan, ihtiyaca özel lojistik çözümler geliştiren ve ağırlıklı olarak proje bazlı çalışan Alışan Lojistik, dijital dönüşüm yolculuğuna Microsoft iş birliği ile devam edecek.

“Bulut teknolojilerine geçiş başladı”

Türkiye’nin ilk 500 firmasından biri olarak Fortune listesinde son 7 yıldır aralıksız yer alan Alışan Lojistik’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, dijitalleşmeye yaptıkları yatırımlara pandeminin başlangıcı ile birlikte hız verdiklerini vurgulayarak, “Dijitalleşmeye giden yolun ilk adımı olan Teknoloji dönüşümü için Microsoft Global ile yapılan işbirliği antlaşması kapsamında şirketimizde bulut teknolojilerine geçiş başlamıştır. Bu kapsamda uygulamalar, veri tabanları, sunucu sistemleri, kurum içi haberleşme sistemleri ile raporlama sistemleri bulut teknolojilerine uygun şekilde tasarlanıp, kurumumuzun iş sürekliliği göz önünde bulundurularak Microsoft Azure sistemine taşınmaktadır. Tüm geçiş, 2022’de tamamlanacak şekilde iş süreçlerimiz yürütülmektedir” dedi.

Müşterilerinin yüzde 30’u, nakliye tarafındaysa yüzde 10’u yabancı uyruklu markalar

Özellikle Batı ve Kuzey Avrupa’daki iş süreçlerinde yakaladıkları iş sürekliliğini de bu iş birliği ile garanti altına aldıklarını belirten Damla Alışan, Microsoft projesi ile kurum içi iletişimde de daha etkin bir internet ortamına geçiş yaptıklarını; bu değişim ile hem iş gücünden kazandıklarını hem de her zaman güncel, her yerden erişilebilir ve tüm çalışanların pratik bir şekilde kullandığı yaşayan bir sayfaya sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Depo faaliyet alanlarında müşterilerinin %30’unun, nakliye tarafındaysa %10’unun yabancı uyruklu markalar olduğuna da değinen Damla Alışan, online raporların ve yük takip sisteminin, müşteri erişimine açık olması, bu iç görülerin müşteri tarafında global olarak paylaşılabilmesi gibi çevik iş süreçleri ile üretkenliği artırdıklarına da dikkat çekti.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER