Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaMAGAZİNNew York’ta bir Türk oyuncu...

New York’ta bir Türk oyuncu…

Oyunculuk kariyerine New York’ta devam eden Denise Turkan, birçok proje içinde yer alarak kariyer basamaklarını emin adımlarla çıkıyor.

Türkiye’de yaşarken verdiği ani kararla Amerika’ya dil ve oyunculuk eğitimi almaya giden Denise Turkan, New York’ta yaşamını sürdürerek oyunculuk adına önemli adımlar atıyor. Yeni oynadığı Hollywood yapımı Deaht And Bowling filmindeki önemli rolü ile dikkatleri üzerine çeken Turkan, Of Brodway’de de çeşitli tiyatro oyunlarında sahne alıyor. On bir yıldır Amerika’nın New York şehrinde yaşayan Denise Turkan iki yıl önce de Amerikan vatandaşı oldu. Oyunculuğun yanı sıra solistlik de yapan Turkan, çalışmalarına gittiği ilk günden bu yana ara vermeden devam ediyor.

Kendi anadilimde, kendimi oyunculuğumla anlatabilmeyi isterdim

Bir dergiye verdiği röportajda, Amerika yolculuğunun yeniklere açık biri olmasından kaynaklı olduğunu belirten Denise Turkan, Türkiye’deki kalıplaşmış düşüncelerden ve kendisine gelen belirli rollerden ötürü gitme kararı aldığını vurguladı. Türkiye’ye göre Amerika’daki trans oyuncuların belirli rollerde kısıtlı kalmadığının altını çizen Turkan, bu yüzden rekabet ortamının da yüksek olduğu ifade etti. Denise Turkan “Hollywood’da büyük prodüksiyonlu bir film yerine, ülkemde film yapmayı isterdim. Kırmızı Halı yerine, ülkemin insanına kendi anadilimde, kendimi, oyunculuğumla anlatabilmeyi isterdim” diyerek ülkesine özlemini ve Türkiye’de iş yapma isteğini her fırsatta dile getiriyor.

Türkiye’deki yapımcı ve menajerlerden teklif bekleyen Denise Turkan, oyunculuk üzerine doğduğu topraklarda da çalışmalar yapmayı hedefliyor.

Oyunculuk hayatına tiyatro yaparak da devam ediyor

Denise Turkan

Oyunculuk hayatına tiyatroda da aktif şekilde devam eden Denise Turkan en son Oscar Wilde’ın İmportance of Being Earnest (Ciddi Olmanın Önemi) adlı tiyatro oyununda Lady Bracknell adlı karaktere hayat verdi. Yeni oyun için çalışmalarına devam eden Turkan’ın bir yandan da oynadığı Death And Bowling filmi dünyanın önemli festivallerinde gösterilmeye devam ediyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER