Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaAbdullah KurtayDelepine: Türkiye Avrupa’nın en büyük karayolu taşıma filosuna sahip ülkeleri arasında

Delepine: Türkiye Avrupa’nın en büyük karayolu taşıma filosuna sahip ülkeleri arasında

Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, yeni TCK serilerinin tanıtımında sektör medyasının sorularını yanıtladı.

Türkiye pazarında sahip oldukları ürün gamı ile önemli bir yer edindiklerini belirten Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Türkiye pazarının dinamik olduğunu ifade etti. Renault Trucks’ın pazarda kendini yeniden konumlandırdığını söyleyen Delepine; pandemi ve dünyadaki enerji krizine rağmen Türkiye pazarının dinamikliğinden bir şey kaybetmediğinin altını çizerek, “Pazarda yeni ürün gamımız ve yeniliklerimizle çıtayı biraz daha yukarılara taşıyacağız” dedi.

“Artan talep, ticari araç pazarının da büyümesine neden oldu”

renault Trucks

Türkiye’nin, Avrupa’nın en genç ve en büyük karayolu taşıma filosuna sahip ülkeleri arasında yer aldığını belirten Sebastien Delepine; “Türkiye, oldukça dinamik bir ekonomiye sahip, iş dünyası oldukça çevik ve uyumlu adımlar atabiliyor. Buna pandemi döneminde de tanık olduk. Türkiye ağır ticari araç pazarı, pandemiye rağmen 2020 yılında önemli ölçüde büyüdü, toplam pazar bir önceki yıla (2019) göre yüzde 215 arttı. Pandemi nedeniyle lojistikte ve özellikle e-ticaret sektöründe artan talep, ticari araç pazarının da büyümesine neden oldu. Bu yıl ağır ticari araç pazarının ortalama 25.000 adet olarak tamamlanmasını ön görüyoruz” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER