Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaSON DAKİKACW Enerji'den Ekol Lojistik'e güneş enerjisi uygulaması

CW Enerji’den Ekol Lojistik’e güneş enerjisi uygulaması

Güneş paneli üreticisi CW Enerji, Ekol Lojistik’in çatısına güneş enerji santrali kurulumunu tamamladı.

  • Yapılan iş birliği kapsamında firmanın çatısına 5628 kWp gücünde güneş enerji santrali kuruldu.

Güneş paneli üreticisi CW Enerji, her sektörde yatırımcıların enerji ihtiyaçlarına kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. CW Enerji, Ekol Lojistik’in çatısını güneş enerji santrali ile donattı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan CW Enerji CEO’su Volkan Yılmaz, İstanbul’da faaliyet gösteren ve Avrupa’nın önde gelen lojistik sağlayıcıları arasında yer alan Ekol Lojistik ile iş birliğine imza attıklarını söyledi. Yılmaz, firmanın çatısına 5628 kWp gücünde güneş enerji santrali kurduklarını ifade ederek, “Projede CW Enerji solar carportları da kullanıldı. Elektrik üretilebilen garaj sistemi ile araçlar kışın yağmur ve doludan, yazın da güneş ışınlarından korunurken aynı zamanda elektrik ihtiyacını da karşılayabilecek. Bu iş birliği ile Türkiye’de lojistik sektörünün en büyük çatı uygulamasına imza attık” dedi.

Yüzlerce ağaç kesilmekten kurtarılacak

Kurulan güneş enerji santrali ile firmanın çevreye verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdiğini dile getiren Yılmaz, Ekol Lojistik’in enerjisinin önemli bir kısmını güneşten karşılayarak sürdürülebilir geleceğe katkı sağlayacağını kaydetti.

Yılmaz, iş birliği ile yüzlerce ağacın kesilmekten kurtarılacağını belirterek, “Firma güneş panellerimiz ile elektrik ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacak. Bu şekilde hem içinde bulunduğumuz doğaya fayda sağlayacak hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmuş olacak. Böylesine önemli bir projeyi hayata geçirdiğimiz için oldukça mutlu ve gururluyuz” diye konuştu.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER