Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaGÜNCELContinental ‘2022 Yılının Lastik Üreticisi’

Continental ‘2022 Yılının Lastik Üreticisi’

Continental, ürün teknolojisini ve sürdürülebilirliği geliştirmeyi hedefleyen tasarım ve inovasyonları ile üçüncü kez “Yılın Lastik Üreticisi” ödülünü kazandı.

  • Sektörün en önemli ödülleri olarak kabul edilen Tire Technology International (TTI) İnovasyon ve Mükemmellik Ödülleri, lastik teknolojisinde dünyanın dört bir yanından en son gelişmeleri dikkate alıyor.
  • Continental son olarak geliştirdiği ContiRe.Tex-Teknolojisi sayesinde lastik karkasında, geleneksel polyester ipliğinin yerine yeniden işlenmiş PET şişelerden elde edilen geri dönüştürülmüş iplik kullanabiliyor.

Premium lastik üreticisi ve teknoloji şirketi Continental’e uluslararası ticaret dergisi Tire Technology International (TTI) tarafından “Yılın Lastik Üreticisi” ödülü verildi. Bu yılın seçim kriterlerinde, ürün güvenliğini ve sürdürülebilirliği daha da geliştiren teknolojik yeniliklere odaklanıldı. Adaylar, lastik endüstrisinden 20’den fazla gazeteci ve önde gelen uzmanlardan oluşan uluslararası bir jüri tarafından değerlendirildi.

Continental adına ödülü kabul eden Lastik Geliştirme ve Endüstrisi Başkan Yardımcısı Bernd Korte, şunları söyledi: “Yılın Lastik Üreticisi Ödülü’nü almaktan büyük onur duyuyoruz. Bu bizi yolumuzda ilerlemek, lastiklerimizin geliştirilmesine sürekli yatırım yapmak ve güvenli, uygun maliyetli ve çevre dostu mobiliteye katkıda bulunmak için de motive ediyor.”

Lastiklerde PET şişelerden elde edilen geri dönüştürülmüş iplik kullanılabiliyor

Continental son 8 yıl içerisinde üçüncü kez bu prestijli ödülü kazandı. Bu ödül, güvenlik ve sürdürülebilirlik odaklı pazar liderinin teknolojik yeniliklere olan taahhüdünü gösteriyor. Premium lastik üreticisi, geçenlerde tanıtımını yaptığı ContiRe.Tex-Teknolojisi ile yenilikçi gücünü sergiledi.

Daha fazla sürdürülebilirlik için özel olarak geliştirilen teknoloji, sadece birkaç ay içerisinde üretime hazır hale getirildi. Bu teknoloji sayesinde şirket, lastik karkasında, geleneksel polyester ipliğinin yerine yeniden işlenmiş PET şişelerden elde edilen geri dönüştürülmüş iplik kullanabiliyor.

Bu teknoloji, PET şişeleri yüksek performanslı polyester ipliklere dönüştürmede diğer standart yöntemlere kıyasla çok daha etkili. Bu teknolojide kullanılan şişeler, yalnızca geri dönüşüm döngüsü olmayan bölgelerden geliyor. ContiRe.Tex Teknolojisi, Continental’i çevresel ve sosyal sorumluluk açısından en yenilikçi lastik şirketi olma yolunda bir adım daha ileri taşıyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER