Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaOTOMOTİVCitroën ë-C4 ve ë-C4 X’de ikinci döneme geçiliyor!

Citroën ë-C4 ve ë-C4 X’de ikinci döneme geçiliyor!

Citroën’in C segmentindeki tamamen elektrikli modelleri ë-C4 ve ë-C4 X, 115 kW (156 HP) güç sunan yeni elektrikli motor ve geliştirilmiş enerji yoğunluğuna sahip yeni 54 kWsa batarya kombinasyonu sayesinde üstün sürüş keyfini WLTP döngüsünde 420 km’ye varan menzil ile geliştiriyor.

  • Artan batarya kapasitesi ile şarj süresini artırmazken, 100 kW hızlı şarj (DC) ile 30 dakikada %20’den %80’e şarj olabiliyor.

Citroën, ë-C4 ve ë-C4 X ile C segmentinde birbirini tamamlayan iki elektrikli araç sunan tek marka olarak öne çıkmayı sürdürürken, bu iddiasını araçları daha da geliştirerek ileriye taşıyor.

Citroën, WLTP döngüsünde 420 km’ye kadar menzile ulaşabilen yeni yüksek performanslı ë-C4 ve ë-C4 X versiyonlarını müşterilerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. İlk versiyona kıyasla menzilleri yaklaşık %17 artarak 360 km’den 420 km’ye çıkan otomobiller, yeni 54 kWsa batarya ve 115 kW (156 HP) güç üreten daha verimli motorlarıyla rekabetteki konumlarını daha da üst bir seviyeye taşıyorlar.

Artan menzil sayesinde Citroën, müşterilerin mobilite ihtiyacını karşılamak konusunda iddiasını güçlendirirken optimum menzil ve maliyet odaklı yaklaşımını da sürdürüyor. Stratejik olarak belirlenmiş batarya boyutu ve 100 kW hızlı şarj işlevi çok yönlü kullanım sunarken aynı zamanda rekabetçi bir fiyat konumlandırmasını da destekliyor. Her iki elektrikli model, içten yanmalı motora sahip C4 ve C4 X modellerinin iç mekan genişliği ve kabin içi kullanım özelliklerini elektrikli güç-aktarma sisteminin avantajlarıyla birleştiriyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER