Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaOTOBÜSCan Cansu açıkladı: MAN'ın Belediye Otobüsü Pazarı'nda payı yüzde 15

Can Cansu açıkladı: MAN’ın Belediye Otobüsü Pazarı’nda payı yüzde 15

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, 2022 satış stratejilerini ve 2023 hedeflerini açıkladı.

MAN, 2022 yılında Seyahat Otobüsü Pazarı’ndaki payını korurken, Belediye Otobüsü Pazarı’ndaki payını yüzde 15’e çıkardı.

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, “‘Coach of the Year 2020’ ve ‘Sustainable Bus Award 2022’ ödüllü yolculuğu keyfe dönüştüren Lion’s Coach otobüslerimiz; tasarım, konfor, ekonomi ve güvenlik özellikleri ile bu yıl da ülkemizin her köşesindeki seçkin firmaların öncelikli tercihi olmaya devam etti. MAN olarak, 2022’de seyahat otobüsü pazarında pazar payımızı korumanın yanında, şehir içi otobüslerimizin satışlarında da büyük başarılara imza attık. 2022 yılında 130’a yakın şehir içi otobüsü satışı ile Belediye Otobüsü pazarında yaklaşık yüzde 15’lik pazar payımız ile başarımızı kanıtladık. Ayrıca üstün özellikleri ile fark yaratan yeni nesil MAN Lion’s City CNG Efficient Hybrid de şehir içi ulaşımına getirdiği birçok yenilik ile iddiasını ortaya koyuyor” dedi.
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yıllık Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, 2022 satış stratejileri ile 2023 hedefleri hakkında şunları söyledi:

MAN Lion’s City E, 2022’de kalitesini ödülle taçlandırdı

Üstün nitelikleri ile pazara çıktığı günden bu yana adından sıkça söz ettiren ve ‘iF International Forum Gold Award 2020’ ödülünü alan MAN Lion’s City E, yenilikçi ve sürdürülebilir tasarımıyla bu yılda da yine haklı başarısı ile ödülleri topladı. Bu sene Hannover’de düzenlenen ‘Stars of the Year’ etkinliğinde, ‘Bus and Coach of the Year’ jürisi; çevre dostu ve tamamen elektrikle çalışan şehir otobüsü Lion’s City E’yi ‘Bus of the Year 2023 – Yılın Otobüsü’ olarak seçti. Bu ödülle MAN Lion’s City E, yüksek standartlardaki kalitesini bir kez daha tescillemiş oldu.

Avrupa’nın 5 büyük otobüs üreticisinin, uluslararası bir otobüs karşılaştırması yapmak adına İrlanda’ya davet edildiği organizasyonda, sayısız test ve uzun teknik tartışmalarla geçen bir haftanın ardından jüri kararını MAN Lions’ City E’den yana verdi. Jüri başkanı Tom Terjesen ‘Yeni MAN Lion’s City 12E, çığır açan bir tasarıma, yüksek düzeyde konfora ve çok sessiz bir iç mekâna sahip. MAN, tasarımın başından sonuna kadar elektrikli mobiliteye odaklanmış ve bu sayede harmoni sağlanmış, ‘elektrikliye dönüştürülmüş bir dizel araç olmamış’ diyerek, Lion’s City E’nin başarısını takdir etti.

Çevre dostu Lion’s City E etkili bir menzile sahip

3 varyantlı, 10.5, 12 ve 18 metre olarak tasarlanmış MAN Lion’s City E, 640 kWh kapasiteye kadar çıkabilen Lityum İyon akü modülü ile normal sürüşte yaklaşık 350 Km, eBus Efficiency Run çerçevesinde ise 550 Km menzile kadar ulaştı. Her frenleme işleminde enerjisini geri kazanarak, menzil uzatabilen Lion’s City E, bu sayede verimlilik konusunda da fark yaratmış oldu. Lion’s City E, şehir içi ulaşımda oldukça önemli olan bu etkileyici menzil sayesinde, şarj istasyonlarının konumu ve optimizasyonu konusunda da kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. MAN olarak; 0 emisyon ile çevre dostu motora sahip olan Lion’s City E otobüsü ile, ilerleyen süreçlerde Türkiye’nin önde gelen büyükşehir belediyeleriyle de iş birliği yapmayı hedefliyoruz.

MAN otobüsleri tasarım ödülüne doymuyor

Bununla birlikte şehir içi otobüslerimiz gerek tasarımları gerekse de üstün nitelikleri ile bu yıl ödüllere abone oldular. MAN Lion’s Intercity LE “Ürün/Otomobil/Araç” kategorisinde, sektörün tasarım alanındaki en prestijli ödülü olan ‘iF Design Award 2022’ ödülünü alarak, gözleri üstüne çekti. 57 ülkeden 11.000’den fazla projenin katıldığı yarışmada Lion’s Intercity LE, jürinin oy çoğunluğunu alarak farkını ortaya koydu. Lion’s Intercity LE, işlevselliği ve şıklığı bünyesinde barındıran eşsiz tasarımıyla, dizayn alanındaki başarılı karnesinin hakkını verdi. Bu yılki iF Design Award’ın yanı sıra 2016’ MAN Lion’s Intercity, 2017’de NEOPLAN Tourliner, 2018’de MAN Lion’s Coach, 2019’da MAN Lion’s City ve 2020 yılında ise tamamen elektrikli MAN Lion’s City E, bu ödüle layık görülmüştü. Bu ödüller MAN’ın gerek seyahat gerekse de şehir içi otobüslerindeki başarısını açıkça ortaya koyuyor.

Şehir içi otobüs satışlarında büyük başarı yakaladık

Seyahat otobüsü firmaları, bu yıl 2021 yılından daha verimli bir sezon geçirdiler. 2022 yılı özellikle yaz sezonunda bir önceki yıla göre, otobüs ile seyahat eden yolcu sayısında ve bilet fiyatlarında ciddi artış yaşandı. Yaşanan bu artış da etkisini hemen yeni yatırım talebi olarak gösterdi. Türkiye Seyahat Otobüsü pazarı bir önceki seneye göre yaklaşık yüzde 50 büyüyerek, 580 adede ulaştı.
Firmalar, özellikle 2022 yılının 2’nci yarısında yatırımlarını hız verirken, yaşam boyu ürün maliyeti ve stoklarda araç bulunması daha da önem kazandı. Pazarda pandemi nedeniyle yaşanan sıkıntılara rağmen uzun bakım aralıkları ve düşük yakıt tüketimi ile MAN, bu zorlu yılda da firmalarının gözdesi olmaya devam etti. MAN, 2022 yılında seyahat otobüsü pazar payını önceki seneye göre yukarı taşıyarak, başarılı bir yıl geçirdi.
Bunun yanında şehir içi ulaşımının gözdesi olarak, sınıfında en yeni tasarıma sahip olan, ‘iF International Forum Gold Award 2020’ sahibi MAN Lion’s City E, bu sene de başarısını ‘Bus of the Year 2023’ ödülü ile taçlandırdı. Lion’s City E hem bu başarısı hem de üstün nitelikleri ile ülkemizin önemli Büyükşehir Belediyelerinde şehir içi ulaşımda görev alarak, halkımıza hizmet vermeye başladı.
MAN olarak, 2022’de seyahat otobüsü pazarında pazar payımızı korumanın yanında, şehir içi otobüslerinin satışlarında ise, büyük başarılara imza attık. 2022 yılında 130’a yakın şehir içi otobüsü satışı ile Belediye Otobüsü pazarında yaklaşık yüzde 15’lik pazar payımız ile başarımızı kanıtladık.

2023 yılında da başarımızı devam ettirmeyi hedefliyoruz

Pazarda bugüne kadar sürdürdüğümüz başarımızı, önümüzdeki yılda da devam ettirmeyi hedefliyoruz. Beklentimiz; 2023 yılında seyahat otobüsü firmalarının özellikle ilk 5 ayda yoğun yatırım yapacaklarını, yılın 2’nci yarısında ise temkinli ve çok daha detaylı hesap yaparak, yeni yatırımlar için sezonu izleyeceklerini ve pazarın da bu senenin seviyelerinde olacağı yönünde. 2023 yılında da sadece fiyat ve kalite değil, stoklarda otobüs bulunmasının da önemli olmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Otomotiv sektöründeki farklı üretim darboğazlarına rağmen MAN, bu global krizde otobüs grubunda iyi planlama ile en az üretim sorunu ile 2022 yılını geçirdi. Bu başarımızı, 2023 yılında da devam ettirmeyi hedefliyoruz.

Lion’s Coach 2022’de de seçkin firmaların öncelikli tercihi oldu

Seyahat sektörünün gözdesi MAN Lion’s Coach, önceki yıllarda ulaştığı başarısını bu yılda da sürdürdü. Tasarım, konfor, ekonomi ve güvenlik alanlarındaki 40’dan fazla özelliği ile sektörde fark yaratan Lion’s Coach, üstün nitelikleri ile 2022’de de yolcular ve yoldaki diğer kullanıcılar için standartları yeniden belirlemeye devam etti. LED farlar, EBA, EBS, LGS, ESP destek sistemlerini bir arada sunan Lion’s Coach, diğer birçok özelliğin yanında, yayaları algılayabilen aktif uyarılı dönüş asistanıyla, hız sınırı göstergesiyle ve otomatik trafik işareti tanıma sistemiyle de ek güvenlik sağlıyor. Tüm bu özellikler de Lion’s Coach’u sektörün seçkin firmalarının tercihi yapıyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER