Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaMarka | AtamalarBosch Grubu’nun önemli ismi Steven Young, Dalgakıran Grubu’nda!

Bosch Grubu’nun önemli ismi Steven Young, Dalgakıran Grubu’nda!

İş Dünyasının Öncü İsimlerinden Steven Young, Dalgakıran Grubu’nun İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Oldu!

Hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre kompresör üretim tesisine sahip olan, teknoloji odaklı yatırımlarıyla birlikte Ar-Ge çalışmalarıyla da sektöründe dünyanın ilk beş ismi arasında yer almayı hedefleyen Dalgakıran Grubu, sürpriz bir isimle üst düzey yönetim kadrosunu daha da güçlendirdi.

Bosch Grubu bünyesinde 25 yıllık kariyer

Bosch Grubu bünyesinde 25 yıllık kariyerinin ardından, çalışma hayatına farklı açılımlarla devam etme kararı alan, iş dünyasının öncü isimlerinden Steven Young, Dalgakıran Grubu’nun İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Görevine Ağustos ayında başlayan Steven Young’ı tebrik eden Dalgakıran Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, “Ülkemizin en değerli profesyonellerinden Steven Young’ın, Dalgakıran’da devraldığı bayrağı daha da yukarılara taşıyacağına yönelik inancımız tam. Steven Young, iş hayatındaki engin tecrübesi ve birikimiyle; Dalgakıran Grubu’nun hem yurt içi hem yurt dışı pazarlardaki ticari gelişimine büyük katkılar sunacak” dedi.

Türkiye’nin en büyük endüstriyel kompresör üreticisi ve ihracatçısı

Yarım asrı aşkın süredir hayata geçirdiği yatırım ve atılımlarıyla ülke ekonomisine katkı sağlayan, Türkiye’nin en büyük endüstriyel kompresör üreticisi ve ihracatçısı Dalgakıran Grubu’nda üst düzey bir atama gerçekleştirildi.

Faaliyetlerine 1965 yılında İstanbul Karaköy’de 25 metrekarelik alana sahip atölyesinde başlayan, bugün ise dünyada, basınçlı hava sektöründe öncü firmaları arasında yer almak için, üretimine Dilovası’ndaki 50 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Türkiye ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre kompresör üretim tesisinde devam eden Dalgakıran Grubu’nun yeni İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi iş dünyasının öncü isimlerinden Steven Young oldu.

Son olarak Bosch Grubu Türkiye ve Ortadoğu Başkanlığı görevini yürüten Steven Young, Bosch Grubu bünyesindeki 25 yıllık kariyerinin ardından, çalışma hayatına farklı ve yeni açılımlarla devam etme kararı almıştı. Young, Dalgakıran’daki yeni görevine Ağustos ayı itibariyle başladı.

Kompresör ve basınçlı hava teknolojilerinde yarım asrı aşkın tecrübe…

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Dalgakıran Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, “Yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan şirketimiz bugün Ar-Ge çalışmalarına büyük bir titizlikle devam eden hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre kompresör üretim tesisine sahip.

Kompresör ve basınçlı hava teknolojilerinde Türkiye’nin ilk ve tek Ar-Ge merkezi olmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. 55 yılı aşkın süredir kompresör sektöründe yer alan şirketimiz, ürün gamına ve güçlü referansları arasına her geçen gün bir yenisini daha ekleyerek büyümeye devam ediyor” diye konuştu.

“Geliştirdiğimiz yenilikçi çözümlerle dünya genelinde sektörün en iyi beş ismi arasında yer almayı hedefliyoruz” açıklamasını yapan Adnan Dalgakıran, “Ülkemizin en değerli profesyonellerinden Steven Young’ın devraldığı bayrağı Dalgakıran’da daha da yukarılara taşıyacağına yönelik inancımız tam. Young’ın iş hayatındaki engin tecrübesi ve birikimiyle; 850’dan fazla çalışanıyla 130’dan fazla ülkeye ihracat yapan Dalgakıran Grubu’nun hem yurt içi hem yurt dışı pazarlardaki ticari ve marka gelişimine büyük katkılar sunacak” dedi.

“Kariyerimde yeni bir döneme adım atıyorum”

Dalgakıran Grubu’nun İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Steven Young ise “Kariyerimde yeni bir döneme adım atmaktan ötürü çok heyecanlı ve mutluyum. Dalgakıran ülkemizin alanında en önemli şirketi, global arenada mücadele eden önemli bir ismi. Bu büyük değeri global bir markaya dönüştürme, önümüzdeki 10 yılda endüstriyel bir teknoloji şirketi olarak konumlanması vizyonuyla, küresel bir iz bırakmak hedefiyle yeni bir yola çıkıyorum. Türkiye’den bir dünya yıldızı çıkarmak için büyük Dalgakıran ailesiyle bundan sonra el ele, gönül gönüle mutlak başarı için çalışacağım” açıklamasında bulundu.

Steven Young Kimdir?

İş hayatına ise 1988 yılında Avustralya Mannesmann’da özel proje mühendisi olarak başlayan Young, 1994 yılına kadar aynı şirkette, Mannesmann Rexroth’un Almanya’daki merkezi de dahil, çeşitli pozisyonlarda görevler üstlendi. Young, 1995 yılında henüz 30 yaşındayken Mannesmann Rexroth Türkiye Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Bosch Grubu Türkiye ve Ortadoğu Başkanı olarak görev aldı
Steven Young, 2001 yılında Bosch ve Rexroth birleşmesinin ardından Bosch Rexroth Sanayi Otomasyon A.Ş. Genel Müdürü olarak yeni yapılanmada görevini devam ettirdi. 2011-2014 yılları arasında da Bosch Grubu Türkiye Temsilciliği ve Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüten Young, 2015’te ise Bosch Grubu Türkiye ve Ortadoğu Başkanı olarak atandı. Tüm bunlarla birlikte 2015’te G20/B20 2015 Türkiye İstihdam Görev Ekibi Eşbaşkanlığı’nı da üstlenen Young, 2015’ten itibaren DEİK Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanlığı görevini sürdürüyor.

2013-2016 yılları arasında Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı görevini üstlenen Young, aynı zamanda Uluslararası Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili, TÜSİAD/TCCI (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği) Kurucular Kurulu Üyesi, Özel Alman Lisesi İdare Derneği Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Evli ve 2 çocuk babası olan Steven Young, Türkçe, İngilizce ve Almanca biliyor.

Dalgakıran Grubu Hakkında:
1965 yılında İstanbul Karaköy’de kurulan Dalgakıran Grubu, kurulduğu günden bu yana büyük bir ivmeyle büyümekte ve Türk mühendisliğini dünyaya tanıtmaktadır. 55 yılı aşkın tecrübesini sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kurarak teknoloji ve inovasyon ile harmanlayan Dalgakıran Grubu, iş ortaklarının ihtiyacına uygun çözümler geliştirmekte ve 130’dan fazla ülkede satış ve satış sonrası hizmetler operasyonlarını sürdürmektedir.
2020 yılının Ocak ayında 50 bin metrekarelik alan üzerine kurulu yeni entegre ve akıllı tesislerinde üretim faaliyetlerine devam eden Dalgakıran Grubu, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna ve Rusya’da bulunan ana ofisleri ile global iş ortaklarına çözümler geliştirmektedir.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER