Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaGÜNCELBakandan ‘U’ açıklaması: Bu metroları biz yapıyoruz, bunu herkes bilmeli

Bakandan ‘U’ açıklaması: Bu metroları biz yapıyoruz, bunu herkes bilmeli

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’daki metrolar için yeni simge olarak önerdiği U harfi logolarla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Karaismailoğlu, “O, ulaştırmanın U’su. İsteyen ‘underground‘ (yer altı) anlasın ister ‘U-Bahn’ anlasın ama biz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yaptığımız metroların ismini U yapıyoruz” dedi.

U logosunun, İBB’nin metro projelerini kapsamadığını belirten Karaismailoğlu, iki logonun kullanılmasının kafa karışıklığına neden olabileceği görüşlerine karşılık olarak ise; “Niye karışsın ki? Altında ‘Metro’ yazıyor zaten. Biz işin kendisine odaklanalım. İstanbul’da çok büyük işlerimiz var, yedi tane büyük metro işi yapıyoruz. 103 kilometre, bunun Türk lirası olarak karşılığı 60 milyar liradır ama karşı taraf hiçbir iş yapmadı. Sırf algı operasyonları yapan bir yönetim var. O yüzden bundan rahatsız oldular. İstanbul dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri. Ama bunları da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Bunu herkesin bilmesi lazım. Hiç kimsenin emek hırsızlığı yapmaması lazım” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER