Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaLastik SektörüBakan Mustafa Varank PETLAS Fabrikasını Ziyaret etti

Bakan Mustafa Varank PETLAS Fabrikasını Ziyaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren PETLAS fabrikasını ziyaret etti.

AKO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan ve PETLAS Genel Müdürü Hakan Yalnız’dan bilgiler alan Bakan Varank, çalışanlarla da sohbet etti. Kırşehir’de, 450 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere, 2 milyon metrekare alan üzerine kurulu olan ve yaklaşık 4 bin kişiye istihdam sağlayan PETLAS üretim tesisi, tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biri olma özelliği taşıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kırşehir programı kapsamında Türk sanayinin yerli sermayeli gücü AKO Grup bünyesinde 4 binden fazla kişiye istihdam sağlayan PETLAS fabrikasını ziyaret etti. Kırşehir’de, 450 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere, 2 milyon metrekare alan üzerine kurulu PETLAS üretim tesisi, çalışan sayısı ve geniş ürün yelpazesi ile dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biri olma özelliği taşıyor.

Bakan Mustafa Varank PETLAS Fabrikasını Ziyaret etti

2500 farklı ebatta nitelikli lastik üretimi

PETLAS bünyesinde binek araçlardan kamyon ve otobüslere, traktörlerden askeri birlik ve güvenlik güçlerinin kullandığı araçlara, iş makinelerinden savaş jetlerine, İHA ve SİHA’lara 80 farklı desen ve 2500 farklı ebatta üstün nitelikli lastik, yerli sermaye, yerli teknoloji, yerli Ar-Ge ve mühendislik, yerli iş gücü ile geliştirilip, üretiliyor.

PETLAS fabrikasına gelişinde AKO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, PETLAS Genel Müdürü Hakan Yalnız ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Can Özcan tarafından karşılanan Bakan Varank, fabrikanın lastik imalat birimlerinde incelemelerde bulunarak üretim aşamaları ve özellikle askeri lastiklerle ilgili bilgi aldı.

Bakan Mustafa Varank’a, özellikle SİHA ve İHA, F-16 lastikleriyle askeri araçlara yönelik üretimi yerli ve milli olarak gerçekleştirilen stratejik öneme sahip ürünler hakkında sunum yapıldı. Bölgenin en büyük yatırımı olan PETLAS fabrikasının ihracatı ve yatırım planlarına ilişkin bilgi ve hedefleri takdirle karşılayan Bakan Varank, fabrikanın üretim alanında çalışanlarla sohbet etti.

Ziyareti sırasında kendisine eşlik eden AKO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan’a ülke sanayiine yönelik sürekli ve kararlı yatırımları nedeniyle teşekkür eden Bakan Varank, PETLAS fabrikasının bölgede ve ülkemizde örnek gösterilecek nitelikte tek çatı altındaki en büyük yatırımlardan olduğuna dikkati çekti. Bakan Mustafa Varank, ülkemiz ve Dünya pazarlarına yönelik bu tür yatırımların önemli olduğunu, yerli ve milli Ar-Ge ile gerçekleştirilmesinin ise çok değerli olduğunu sözlerine ekledi.

AKO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan ise, kendisinden üretimin, yeni yatırımların ve istihdamın artırılarak sürdürülmesi talebinde bulunan Bakan Varank’a cevaben, “Yaptığımız yatırımları yalnızca ticari karşılık için değil ülkemizin, milletimizin gelişmesine katkı için yapma gayretindeyiz, devletimizin desteği ile daha fazla istihdam ve yatırıma devam edeceğiz. Sayın Bakanımıza ziyaretleri ve değerli destekleri için şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER