Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaDEMİRYOLUAlstom hidrojen treni iLint ile en uzun mesafe yapıldı

Alstom hidrojen treni iLint ile en uzun mesafe yapıldı

Akıllı ve sürdürülebilir mobilitenin küresel kuruluşu Alstom, hidrojenle çalışan çözümlerinin uzun mesafe ulaşım için etkili olduğunu gösterdi.

  • Uzun mesafeli yolculuk sırasında, modifiye edilmemiş seri üretim Coradia iLint treni, hidrojen tankını tekrar doldurmadan sadece su emisyonuyla ve çok düşük ses seviyeleriyle 1.175 kilometre yol kat etti.

Aşağı Saksonya’nın ulaşım işletmesi LNVG’ye (Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen) ait olan ve ağustos ayı ortasından bu yana EVB (Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe – Weser GmbH) demiryolu ağında düzenli olarak yolcu işletmeciliğinde kullanılan Coradia iLint treni ile yolculuk gerçekleştirilirken, Alstom söz konusu proje için gaz ve mühendislik şirketi Linde ile de ortaklık yaptı.

Alstom CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Henri Poupart-Lafarge, “Dünyada hidrojen teknolojisine dayalı bir yolcu treni sunan ilk demiryolu üreticisi olarak bu alandaki yeniliğe öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu yolculukla birlikte, hidrojen trenlerimizin dizel araçların yerini almak için tüm ön koşullara sahip olduğuna dair daha fazla kanıt sağladık. Hidrojeni demiryolu taşımacılığına kazandırmak için yaptığımız öncü çalışmalardan son derece gurur duyuyoruz” dedi.

Coradia iLint treni ile Bremervörde’den başlayan yolculuk Almanya’yı boydan boya katederek gerçekleştirildi. Hidrojen treni, Alstom tarafından üretildiği ve geliştirildiği Aşağı Saksonya bölgesinden başlayarak Hesse üzerinden Bavyera’ya gidip, Almanya-Avusturya sınırının yakınındaki Burghausen’dan geçerek Münih’e ulaştı. 20-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Ulaşım Teknolojisi Fuarı InnoTrans 2022 kapsamında Coradia iLint’in Almanya’nın başkenti Berlin’de birkaç sefer daha yapması bekleniyor.

Aşağı Saksonya’da işletilmek üzere 14 Coradia iLint trenine yönelik LNVG ile yapılan sözleşmeye ek olarak, Alstom, Frankfurt metropol bölgesinde kullanılmak üzere 27 Coradia iLint treni tedarik etme işini üstlendi. Sürdürülebilir mobiliteye uluslararası alanda büyük ilgi çerçevesinde Alstom, Almanya’nın yanı sıra İtalya’nın Lombardiya bölgesinde altı Coradia Stream hidrojen treni üretimi ve sekiz ek araçlık opsiyon konusunda da anlaşmaya vardı.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER