Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaFUARLARAllison’ın yeni 9 vitesli şanzımanı Busworld 2022’de

Allison’ın yeni 9 vitesli şanzımanı Busworld 2022’de

Allison’ın yeni 9 vitesli şanzımanı ve Allison eGen Power® elektrikli aksları dahil olmak üzere geniş teknoloji yelpazesi, İstanbul Fuar Merkezi’nde sergilenecek.

Allison Transmission, 26 – 28 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek Busworld Turkey’de 5-6 metre minibüslerden 7-8 metre midibüslere, 12 metre şehir içi ve şehirlerarası otobüslere kadar sunduğu geniş tahrik sistemleri yelpazesi ile yer alacak. Fuarda Allison, tam otomatik şanzıman serisini ve gelişmiş yakıt tasarrufu teknolojilerini aktarırken, ziyaretçiler yeni elektrikli aks serisi eGen Power®, 9 vitesli şanzıman, T2100 xFETM ve T3270R xFETM tam otomatik şanzımanlarını da yakından inceleyebilecek.

Elektrikli hibrit otobüsler için yeni çözümler

Allison, otobüs uygulamalarında fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmak için geliştirdiği yeni ekipman ve teknolojiler doğrultusunda yenilikçi tahrik çözümlerinde lider konumunu koruyor. Dizel ve doğal gazla çalışan içten yanmalı motorlu araçlarda verimliliği ve yakıt ekonomisini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürürken, yaklaşık 20 yıldır elektrikli hibrit otobüsler için yeni çözümler geliştiriyor. Allison, geleneksel tahrik sistemleri için daha fazla verimlilik ve yakıt tasarrufu sağlayan 9 vitesli şanzımanını Busworld Türkiye’de sunacak.

Yakıt tasarrufu sağlayan şanzımanlar

Allison’ın 9 vitesli şanzımanı, tüm dünyada 160 milyar kilometreden fazla yol kat etmiş 2000 Serisi™ altı vitesli ticari tam otomatik şanzımanların kanıtlanmış dayanıklılığının üzerine geliştirildi. Bu özel şanzıman, Allison 2000 Serisi ile piyasaya sürülen araçlara entegrasyon kolaylığı sağlayarak önceki 6 vitesli modeli gibi aynı araç üreticilerinin ara yüzlerinde kullanılmak üzere tasarlandı. Önemli oranda yakıt tasarrufu sağlayan bu şanzıman ile Allison, yakıt verimliliği ve araç emisyonlarına ilişkin standartları takip etmeye olan kararlılığını birkez daha gösteriyor.

Allison Transmission Türkiye ve Ortadoğu Bölge Direktörü Atak Talas, fuar öncesinde yaptığı açıklamada; “Allison’ın 9 vitesli şanzımanı, OEM’lerin ve son kullanıcıların, önemli yakıt ekonomisi avantajlarını, iyileştirilmiş dişli oranları ile geliştirilmiş ivmelenme – kalkış performansını ve sera gazı düzenleme gereksinimlerini karşılamalarına yardımcı olurken sürücü ve yolcuların konforunu bir adım öteye taşıyor” diye belirtiyor.

OEM araçlarının tasarımlarına çok uygun çözümler

Allison Transmission, ilk olarak 2020 yılında sunduğu tam elektrikli tahrik çözümleri portföyündeki eGen Power e-Aksları ile ilgili detayları da paylaşacak. Otobüsün tekerlekleri arasına yerleşecek şekilde tasarlanan eGen Power, aracın geleneksel güç aktarma sisteminin yerini alıyor. Mevcut araç şasisi, süspansiyon ve tekerlekler ile uyumlu olan elektrikli aks, çoğu OEM araçlarının tasarımlarına çok uygun bir çözüm sunuyor. eGen Power e-Aks ailesi, aracın ömrü boyunca %100 bakım gerektirmeyecek şekilde tasarlanıyor. Aracın hizmet dışı kalma süresini önemli ölçüde azaltıyor ve toplam sahip olma maliyeti avantajını artırıyor.

Toplu taşıma ve otobüs uygulamaları için mükemmel çözümler

Ayrıca Allison, Busworld’de DynActive® Vites Değiştirme ve Duruş Esnasında Otomatik Boşa Atma özellikliklerine sahip yakıt tasarrufu yazılımı olan FuelSense® 2.0 paketini de içeren T2100 xFE™ ve T3270R xFE™ tam otomatik şanzımanlarını sergileyecek. Bu şanzımanlar, FuelSense® 2.0 paketi ve optimize edilmiş dişli oranları sayesinde düşük motor devirlerinde bile yüksek viteslerde sürüşe imkan vererek, tüm hızlarda yakıt tasarrufu sağlıyor ve düşük emisyon seviyelerine ulaşılmasına katkıda bulunuyor. Teknolojinin merkezinde, vites değiştirme noktalarında küçük ama önemli değişiklikler yapmak üzere araç ağırlığı, yol eğimi, dur-kalk sıklığı ve gaz kullanımı gibi faktörleri hesaplayarak sürüş koşullarını kesintisiz olarak değerlendiren bir algoritma yer alıyor. FuelSense 2.0, yoğun trafiğin bulunduğu ve sıklıkla dur-kalk gerektiren uygulamalarda en yüksek faydayı sunması nedeniyle toplu taşıma ve otobüs uygulamaları için mükemmel bir çözüm oluyor.

Allison’ın Kesintisiz Güç Teknolojisi

Öte yandan Allison tam otomatik şanzımanlar, CNG ve LNG gibi doğal gaz motorları ile mükemmel bir uyum sağlıyor. Allison’ın Kesintisiz Güç TeknolojisiTM, doğalgaz motor donanımlı otobüslerde de üstün bir ivmelenme ve hızlanma sunuyor. Tork konvertörü, motor torkunu çoğaltarak güç kaybını engelliyor. CNG ve LNG motorlar için yüksek verimlilik, güç kaybı yaşanmadan ancak tam otomatik şanzımanlarla mümkün oluyor.

Allison tam otomatik şanzımanlar, Busworld’de Allison standının yanı sıra fuarda araçlarını sergileyecek OEM’lerin araçlarında da incelenebilecek.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER