Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaGÜNCELYeni KamAZ yük kamyonu Allison tam otomatik şanzımanla donatıldı

Yeni KamAZ yük kamyonu Allison tam otomatik şanzımanla donatıldı

KamAZ Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından geliştirilen yeni KamAZ-65805 yük kamyonu, Allison 4700 tam otomatik şanzıman donanımı ile sunuluyor.

Allison 4700 şanzıman donanımlı yeni KamAZ-65805 Atlant yük kamyonu, orta ve küçük ölçekli taş ocaklarında kaya ve cevher taşımacılığı için tasarlandı. KamAZ Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından geliştirilen bu kamyon, otonom bir araca dönüştürülebilme kabiliyetine sahip bir şekilde tasarlanarak verimli, ekonomik ve konforlu yük kamyonu konseptini tam olarak yansıtıyor.

KamAZ-65805, yeni KamAZ-Atlant yük kamyonu sınıfının ilk temsilcisi. Hidrolik retarder sistemine sahip Allison 4700 tam otomatik şanzıman ve progresif direksiyon dahil olmak üzere pek çok yeni teknoloji seçeneği ile donatılan bu yeni kamyon, madencilik sektörü için kritik olan yüksek manevra kabiliyeti, arazi kullanımı yetenekleri ve yüksek güvenlik özelliklerini bir arada sunuyor.

Bu kamyon, 45 ila 70 ton arasındaki yük kapasitesi ile 8×4 veya 10×6 akslı şasi seçenekleri ile sunulacak. Araç tasarım ekibi, bu yük kapasitesi sınıfındaki kamyonlarda tam otomatik şanzıman kullanmanın, araç performansını önemli ölçüde artırmak için en ideal çözüm olduğuna inanıyor.

Taş ocaklarında ve dağlık bölgelerdeki çalışmaları çok daha güvenli hale getiriyor

KamAZ-65805 Atlant, daha uzun fren sistemi ömrü için entegre hidrolik retardere sahip Allison 4700 tam otomatik şanzıman ve yeni 500 bg 12-litre sıralı KamAZ 910 dizel motorla donatılıyor. Fren sistemine aşırı yüklenmeden etkili yavaşlama ve yokuş çıkarken geri kaymayı önleme gibi tam otomatik şanzıman avantajları, taş ocaklarında ve dağlık bölgelerdeki çalışmaları çok daha güvenli hale getiriyor.

Allison tam otomatik şanzımanların diğer bir avantajı ise patentli Kesintisiz Güç Teknolojisi™. Bu sayede tekerleklere daha etkili güç aktarımı ve yüksek manevra kabiliyeti sağlanarak taşıma süresi kısaltılıyor, kamyonun verimliliği ve karlılığı artırıyor. Müşterinin talebi üzerine, Allison 4700 şanzımana çeşitli ekipmanlara güç sağlamak için bir PTO monte edilebiliyor. Ayrıca tam otomatik şanzıman, araç sahibinin gelecekte otonom araç konseptini hızlı ve etkili bir şekilde uygulamasına da imkân tanıyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER