Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaOTOMOTİVÇekya'dan Ahmet Yüce'ye "Diplomasiye Üstün Katkı Madalyası"

Çekya’dan Ahmet Yüce’ye “Diplomasiye Üstün Katkı Madalyası”

Çekya Dışişleri Bakanlığı tarafından “Diplomasiye Üstün Katkı Madalyası’na” layık görülen Yüce Auto Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce’ye madalyası İstanbul’da düzenlenen bir törenle takdim edildi.

  • Ahmet Yüce’ye madalyası Çekya İstanbul Başkonsolosu Jiri Cistecky tarafından sunuldu.

Törene Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ile birlikte iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda davetli katıldı. 2019 yılından bu yana Çekya Cumhuriyeti’nin dış ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayan yabancı ülke vatandaşlarına verilen “Diplomasiye Üstün katkı Madalyası” geçtiğimiz yıl Yüce’ye verilmiş, tören pandemi kısıtlamaları nedeniyle bu yıla ertelenmişti.

“Skoda’nın Türkiye distribütörlüğünü 32 yıldır sürdürüyoruz”

Çekya İstanbul Başkonsolosu Jiri Cistecky, Yüce Auto Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış…

Çekya Başbakanı Andrej Babiš’in tebrik mektubunun okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Yüce, layık görüldüğü madalyanın çok farklı anlamlar taşıdığını belirterek ” Çekya markası Skoda’nın Türkiye distribütörlüğünü 32 yıldır sürdürüyoruz. İki ülke arasında ticari ilişkilerin yanı sıra karşılıklı saygı, sevgi ve güvene dayanan bir iş birliği mevcuttur. Bu yönde 2018 yılında iki ülke arasında; kültür, sanat, spor alanında iş birliğini daha da geliştirmeyi amaçlayan Türk-Çek Dostluk Derneği’nin temellerini attık. Kurulan bu kültürel köprünün önemi her iki ulus tarafından da benimsenmiş ve önemsenmiştir. Bunun yanında şirketimizin kurucusu Orhan Yüce’ye sunulan Çek Devlet Nişanından sonra böylesine anlamlı bir madalyanın bana da layık görülmesi mutluluğumu bir kat daha arttırmıştır” dedi.

Çekya İstanbul Başkonsolosu Jiri Cistecky de yaptığı konuşmada “Diplomasiye Üstün Katkı Madalyası’na” layık görülen Ahmet Yüce’nin yaşamı boyunca Türkiye-Çekya ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik çaba ve gayretleri takdir ettiklerini belirtti.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER