Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaLojistik Rehberi1.500 TIR Gürcistan’dan Rusya’ya girmek üzere bekliyor!

1.500 TIR Gürcistan’dan Rusya’ya girmek üzere bekliyor!

Uluslararası Nakliyatçı ve ihracatçıların, Gürcistan üzerinden Rusya’ya gerçekleşen operasyonlarında yaşanabilecek gecikmelere dikkat çekildi. UND, 1.500 TIR’ın Gürcistan’dan Rusya’ya girmek üzere beklediği ve sınırda yoğunluk oluştuğunu duyurdu.

UND’den yapılan duyuru şöyle: Rus Derneği ASMAP’tan alınan bilgilere göre, Rusya Verhniy Lars gümrüğünde gerçekleşen yeniden inşa çalışmaları nedeniyle işlemlerin yavaşlaması ve Rusya’ya yönelen yoğun araç trafiği nedeniyle yaklaşık 1.500 TIR’ın Gürcistan’dan Rusya’ya girmek üzere beklediği ve sınırda yoğunluk oluştuğu bildirilmektedir.

Gürcistan-Rusya sınırı anlık kamera görüntüleri de araç yoğunluğunu doğrulamaktadır.

Üyelerimizin ve ihracatçılarımızın, Gürcistan üzerinden Rusya’ya gerçekleşen operasyonlarında yaşanabilecek gecikmeleri göz önünde bulundurmaları önemle rica olunur.

Rusya’ya TIR giriş sayısı günlük ortalama 300 civarında

Gürcistan’dan Rusya’ya TIR giriş sayısı günlük ortalama 300 civarında olup, inşaat çalışmaları nedeniyle bu sayı daha da azalabilmektedir. Gürcistan-Rusya sınırı denizden 1.127 kilometre yükseklikte olup, yükseklik ve dağ sebebiyle hava durumu öngörülemez hale gelebilmekte, sağanak yağış, kar fırtınası gibi sebeplerle sınır kapısı sık sık kapanabilmektedir.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER